Kaj imajo skupnega objem, depresija in hvaležnost?
Kaj imajo skupnega objem, depresija in hvaležnost?

Kaj imajo skupnega objem, depresija in hvaležnost?

Objem, depresija in hvaležnost

Uganeš, kaj imajo skupnega objem, depresija in hvaležnost?

Je malo nagajivo vprašanje. Me zanima, če ti uspe ugotoviti do konca prebranega teksta kjer te čaka odgovor. 😇

Objem

Jaz obožujem objeme! Jaz obožujem objeme to mere, da sem se do sedaj že večkrat postavila na ulico – s tablo Free hug (podarim objem) in čakala naključne neznance, da so prišli po objem. Noro kako lep občutek.

Priznam, prvič sem bila nervozna, bila sem sama, bil je malo morbiden dan in res nisem vedela, kaj pričakovati. Izvedela sem za akcijo Free hug in da ta poteka po celem svetu. Seveda sem se pridružila! Začela sem v Kranju, nato bila v Ljubljani, pa v tujini, v Leidn-u in Groningemu na Nizozemskem, pa nato spet v Ljubljani, Novi Gorici … Tako, na vsake toliko se postavim na ulico, ker se mi zdi, da svet potrebuje več objemov, več ljubezni, več zaupanja in več topline. To je moj prispevek in neskončno hvaležna in vesela sem, ko vidim, kako tak mali prispevek polepša dan naključnemu posamezniku.

Danes, 21. januarja, je svetovni dan objemov, zato ti pošiljam en virtualni objem iz enega od mojih objemčnanjev. Uživaj v ogledu.

Depresija

Pravijo, da je januar en najbolj depresivnih mesecev v celem letu. Po izračunih psihologa Cliffa Arnall je možno ugotoviti celo najbolj depresiven dan, ki je tretji ponedeljek v januarju, tako imenovan otožni ponedeljek. Gre za izračun, ki je z marketinško kampanjo sicer pomagal turistični agenciji prodati več potovanj v januarju, a vseeno. Bo nekaj na tem, prazniki so mimo in novoletne luči so povečini že pogasili. Darila so razdeljena, krediti zanje so ostali. Tudi novoletne zaobljube so do tedaj po večini že prelomljene. Noči so dolge, kar pripomore k zmanjšanemu vnosu vitamina D, ki ob pomanjkanju sproža občutke depresije. In vendar dr. William Glasser v svoji Teoriji izbire trdi, da si izbiramo depresiranje. Prav si prebral_a. Depresiranje – kot glagol, uporablja dr. Glasser, ko razlaga, da imamo vedno možnost izbire, še preden posežemo po antidepresivih. Jaz sem se jih v svoji depresivnosti močno otepala in si pomagala z vsem, kar sem vedela in znala. Bitka za preživetje optimistke v meni je na koncu zmagala, z malo pomočjo vitamina D3 v kapljicah. Woop Woop.

Hvaležnost

Dnevnik hvaležnosti, moj dragi sopotnik že 15 let sem izračunala, je bil z mano tudi v zgoraj opisanem obdobju. Komaj sem stala pokonci, najrajši bi se zavalila nazaj v posteljo, pet minut po tem, ko sem ze zbudila, a se nisem vdala. V roke sem vzela dnevnik in pisala. Trenirala sem svojo ‘mišico’ hvaležnosti in ta mi je hvaležno služila, da sem lažje preživela žute minute. Je pa tako, da sem mišico hvaležnosti trenirala že desetletje, preden sem se soočila s temnimi trenutki svojega življenja in bila izredno hvaležna, da sem se natrenirala za to že veliko prej. Tekom desetljetja sem se izmojstrila in tako našla tri res učinkovite prijeme, ki pomagajo pri grajenju hvaležnosti. Ker je januar in lep mesec za nove začetke, idealen mesec za preganjanje depresije in grajenje hvaležnosti te povabim na brezplačni webinar: Hvaležnost je veščina.

Ta bo v ponedeljek, 22. januarja, in v sredo 24. januarja 2024 obakrat ob 19.30.

Te zanima, kako in zakaj trenirati hvaležnost? Pridi, prijavi se na obrazcu spodaj 👇👇

Hej, čaka te še odgovor!

Si ugotovil_a kaj imajo objem, depresija in hvaležnost skupnega?

Odgovor je preprosto: januar.

Leave a Reply

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
YouTube
LinkedIn
LinkedIn
Share